• Print
  • + Del Side

Den Fynske Spilfabrik forener manuskriptskrivning og computerspil

I et forsøg på at bygge stærkere bro mellem filmbranchen og spilbranchen har Den Fynske Spilfabrik i Aarslev i Faaborg-Midtfyn Kommune netop afviklet et helt nyt kursusforløb. De sidste 14 dage har 16 engagerede kursister arbejdet intenst med manuskriptskrivning til computerspil bl.a. med undervisning fra Michael Vogt, som er lead writer hos Hitman-firmaet IO Interactive. Praksis og teori er blevet forenet i helt bogstavelig forstand, da kursisterne, ud over skrivearbejdet, har arbejdet med selv at bygge de spil, der har skrevet, i et let tilgængeligt game engine software.

Gode historier er vigtige, både i konventionelle spil og i andre interaktive produktioner, og baggrunden for kurset er at inspirere manuskriptforfattere og tekstforfattere, som arbejder med storytelling til at bevæge sig ind i en ny branche, nemlig spilbranchen, der udvikler sig med lynets hast.

Bag det formål står en stærk gruppe af fynske samarbejdspartnere omkring kursuskonceptet, som udover Den Fynske Spilfabrik tæller Odense Filmværksted, SDU Manuskriptudvikling og FilmFyn.

Lektor, Ph.d Heidi Philipsen fra SDU Manuskriptudvikling, som har medvirket i kurset på første hold, er begejstret over konceptet:

“Når digital spilteknik og manusforfattere med noget på hjerte bringes sammen, kan der ske store ting. Kurset var veltilrettelagt, og deltagerne nåede overraskende langt med at lave spil på bare to uger. Det er ikke sidste gang, vi på SDU samarbejder med Den Fynske Spilfabrik”.

Events og kurser inden for spiludvikling er en del af Den Fynske Spilfabriks mission og der er flere tilbud på programmet i de kommende måneder som fx grundkurser i Unity og en stor ”Udkants Game Jam” i slutningen af november. Læs mere på Den Fynske Spilfabriks website.